فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال هفتاد و یکم شماره 1 (پیاپی 145، فروردین 1392)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتاد و یکم شماره 1 (پیاپی 145، فروردین 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/01/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله اصیل
  • هدی درخشانیان، سید حسین مرجانمهر، سجاد قدبیگی، نسترن رحیمی، سیدعلی مصطفوی، پیام حسین زاده، امین صالحپور، احمد رضا دهپور* صفحات 1-6
    زمینه و هدف

    سیروز صفراوی یک بیماری مزمن است که منجر به تخریب پیش رونده بافت کبد می گردد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر فلاونویید کوئرستین در کاهش آسیب های کبدی ناشی از سیروز صفراوی می باشد.

    روش بررسی

    30 موش صحرایی نر نژاد اسپراگ-دالی 7-6 ماهه به طور تصادفی به سه گروه 10 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل تنها یک عمل جراحی کاذب داشت و دو گروه دیگر تحت عمل بستن مجرای صفراوی قرار گرفتند. پس از چهار هفته میزان بیلی روبین، آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز سرم جهت اطمینان از بروز سیروز کبدی در گروه دوم و سوم اندازه گیری و بررسی شد. سپس به مدت چهار هفته، روزانه و به صورت داخل صفاقی یکی از گروه های سیروتیک، دارونما و دیگری mg/kg50 مکمل کوئرستین دریافت نمودند. در پایان بررسی (هفته هشتم)، آنزیم های کبدی و بیلی روبین سرم سنجیده شد و نمونه های کبد مورد بررسی بافت شناسی قرار گرفت.

    یافته ها

    دریافت کوئرستین در گروه سوم باعث کاهش میزان بیلی روبین (9/0±4/7 در برابر mg/dL6/1±9/8، 05/0P<)، آلکالین فسفاتاز (9/76±1387 در برابر IU/L3/65±2273، 001/0P<) و آلانین آمینوترانسفراز سرم (1/38±9/601 در برابر IU/L 4/37±8/644، 05/0P<) در مقایسه با موش های سیروتیک دریافت کننده دارونما شد. میزان سرمی آسپارتات آمینوترانسفراز و هم چنین ویژگی های هیستولوژیک بافت کبد در اثر دریافت کوئرستین تغییر معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    در این مداخله، دریافت mg/kg50 کوئرستین اگرچه منجر به تغییر معنی داری در ویژگی های بافتی کبد نشد، ولی کاهش قابل ملاحظه ایجاد شده در میزان بیلی روبین، آلکالین فسفاتاز و آلانین آمینوترانسفراز، بیان گر نقش مثبت کوئرستین در کم کردن آسیب کبدی می باشد.

    کلیدواژگان: کوئرستین، فلاونویید، سیروز صفراوی، موش صحرایی
  • آرش عبدالملکی، صابر زهری، ابوالفضل بضاعت پور صفحات 7-14
    زمینه و هدف
    کمپلکس های فلزی سالن به طور موفقیت آمیز و در محدوده وسیعی از واکنش های غیرمتقارن و مهم از لحاظ صنعتی و داروسازی به کار برده می شوند. در این مطالعه سمیت و اثرات تراتوژنیک ترکیب سالن وانادیوم اکساید (VOsalen) نسبت به جنین جوجه به عنوان مدل حیوانی و سلول های کبدی و فیبروبلاستی مشتق از آن مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    ترکیب VOsalen سنتز گردید. ترکیب حاصل در غلظت های مختلف، در سه تکرار و در روز سوم انکوباسیون جنین مرغ، درون کیسه هوا تزریق شد. تخم مرغ های تیمار شده و شاهد، در روز 19 انکوباسیون باز و جنین ها توزین شدند سپس میزان مرگ و میر آن ها ثبت شد. سلول های کبدی و فیبروبلاستی از جنین شاهد جداسازی، کشت و تیمار شده و تغییرات مورفولوژیک و درصد بقای سلول ها ثبت شدند.
    یافته ها
    میزان درصد بقای جنین ها بستگی به غلظت تیمار دارد به طوری که در بالاترین غلظت 300 میکرومولار تنها 32/36% از جنین ها زنده ماند و میزان (LD50) دوز کشنده در 50% جمعیت برابر با 37/226 میکرومولار به ازای تخم مرغ برآورد شد. از نظر شکل ظاهری، ناهنجاری از نوع تاخیر در رشد و از نظر اسکلتی، حذف مهره های دمی مشاهده گردید. نتایج بررسی سایتوتوکسیسیتی VOsalen بر سلول های کبدی و فیبروبلاستی جنین نشان گر تراکم سیتوپلاسمی و گسسته شدن اتصالات سلولی بود و میزان IC50 آن به ترتیب برابر با 25/1047 و 82/1036 میکرومولار است.
    نتیجه گیری
    در غلظت های پایین ترکیب سالن وانادیوم اکساید اثرات سمی قابل توجهی بر روی جنین و کشت سلول مشاهده نشد. با این وجود به طور قابل توجهی سلول های در حال تکثیر را تحت تاثیر قرار داد و از طرف دیگر تاثیر ضد تکثیری این ترکیب بر سلول های کبدی کم تر از سلول های فیبروبلاستی بود.
    کلیدواژگان: VOsalen، سمیت سلولی، ناهنجاری زایی، سمیت جنینی
  • وحید خوریفاطمه علیزاده، علی محمد علیزاده، اردشیر بنی کریم صفحات 15-23
    زمینه و هدف
    مطالعات گذشته نقش حفاظتی سیمواستاتین در تاکی آریتمی های بطنی و فوق بطنی را نشان دادند. هدف مطالعه حاضر، نقش آدنوزین در اثرات محافظتی سیمواستاتین بر گره دهلیزی- بطنی در مدل فیبریلاسیون دهلیزی قلب ایزوله خرگوش می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به صورت تجربی در مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی گلستان از شهریور تا اسفند سال 1390 انجام گرفت. پروتکل های تحریکی ریکاوری و فیبریلاسیون دهلیزی برای بررسی خواص الکتروفیزیولوژیک گره دهلیزی- بطنی ایزوله در پنج گروه خرگوش نر نژاد نیوزلندی (40 نمونه) در محدوده وزنی kg5/2-8/1 استفاده شد. کلیه پروتکل های تحریکی در حضور CPX (8-cyclopentyl-1،3-dipropylxanthine) به عنوان آنتاگونیست و دیپیریدامول به عنوان آگونیست گیرنده A1 آدنوزین به همراه سیمواستاتین تکرار گردید.
    یافته ها
    مهار قابل توجهی در خواص پایه گره نظیر افزایش معنی دار در ونکه باخ و زمان تحریک ناپذیری گره ای با سیمواستاتین مشاهده گردید (05/0P<). اثرات سیمواستاتین در پروتکل فیبریلاسیون دهلیزی به صورت طولانی شدن فاصله بین دو انقباض متوالی بطن ها و افزایش ضربان های پنهان دیده شده است (05/0P<). تاثیر دیپیریدامول در حضور سیمواستاتین نیز بر پارامترهای محافظتی پایه گره و هم چنین فیبریلاسیون دهلیزی و ناحیه پنهان به صورت افزایش معنی دار بوده است (05/0P<) اما CPX سبب کاهش غیر معنی دار در اثرات محافظتی سیمواستاتین گردید.
    نتیجه گیری
    کاربرد آگونیست آدنوزین در مطالعه حاضر توانست خواص الکتروفیزیولوژیک گره دهلیزی- بطنی را در حضور سیمواستاتین تقویت کند ولی آنتاگونیست آن نتوانست مانع از اثرات سیمواستاتین گردد که به احتمال بیان گر عدم تاثیر مستقیم سیستم آدنوزین و رسپتورهای آن در مکانیسم حفاظتی سیمواستاتین می باشد.
    کلیدواژگان: گره دهلیزی، بطنی، فیبریلاسیون دهلیزی، سیمواستاتین، آدنوزین
  • ستار استادهادی، اعظم بختیاریان، یاسر عزیزی، وحید نیکویی صفحات 24-30
    زمینه و هدف
    از مواد نانو به صورت وسیعی در زندگی روزمره استفاده می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی سمیت ریوی نانو ذره دی اکسید تیتانیوم (TiO2) در خرگوش می باشد.
    روش بررسی
    در این بررسی 18 خرگوش نر به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. گروه های اول و دوم μl50 از محلول نانودی اکسید تیتانیوم با اندازه nm20 را به ترتیب با دوزهای 50 و mg/kg100 به صورت تزریق تدریجی داخل نای دریافت کردند. گروه سوم فقط μl50 نرمال سالین دریافت کرد. در زمان های قبل از تزریق و روزهای 10، 17 و 24 پس از تزریق، از قفسه سینه عکس رادیوگرافی تهیه شد. در روز 24 پس از تزریق، حیوانات بیهوش شده و نمونه گیری از خون و بافت ریه انجام گردید.
    یافته ها
    بررسی رادیوگرافی نشان داد که در گروه های دریافت کننده نانودی اکسید تیتانیوم نسبت به گروه کنترل افزایش پیش رونده ای در فیبروز ریوی مشاهده می گردد که این رخداد در روز 24 بعد از تزریق به حداکثر رسید. در بررسی میکروسکوپی، افزایش سلول های التهابی در بافت بینابینی ریه و هم چنین آمفیزم ریوی مشاهده گردید. در گروه های دریافت کننده نانو دی اکسید تیتانیوم میزان آنزیم های کبدی، گلبول های سفید و هماتوکریت نسبت به گروه کنترل بالاتر بود (05/0P≤). در مورد غلظت پلاسمایی کراتینین تفاوت معنی داری بین گروه های مختلف مشاهده نشد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    موارد فوق نشان داد که نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم قادر به ایجاد فیبروز و التهاب ریوی و نیز افزایش آنزیم های کبدی و سلول های التهابی می باشند.
    کلیدواژگان: نانو ذرات، دی اکسید تیتانیوم، تزریق تدریجی داخل نای، فیبروز ریوی، پروفایل خونی، آنزیم های کبدی، خرگوش
  • محمد فرهادی، آذردخت طباطبایی، مهدی شکرآبی، ثمیله نوربخش، محمدرضا شکراللهی، شیما جوادی نیا، محمود فرامرزی صفحات 31-36
    زمینه و هدف
    سایتوکین ها در تنظیم ایجاد التهاب و بیماری های التهابی نقش دارند. هیپرتروفی آدنویید و لوزه ها از جمله علل بیماری های سیستم تنفسی فوقانی کودکان است که متعاقب با عفونت های ویروسی و باکتریال مزمن موجب محدودیت و انسداد مجاری تنفسی فوقانی می گردد. به نظر می رسد تولید و ترشح سایتوکین های التهابی در بافت التهابی مجاری تنفسی فوقانی در تشدید این عوارض تاثیر به سزایی دارد. در این بررسی به منظور ارزیابی تغییرات التهابی و ترشح سایتوکین ها در مجاری تنفسی فوقانی، از لنفوسیت های لوزه ها بعد از عمل آدنوتونسیلکتومی استفاده شده و میزان این سایتوکین ها در بافت لوزه با سلول های تک هسته ای خون محیطی مقایسه شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه، مایع رویی کشت سلولی 37 بیمار یک تا 12 ساله تحت آدنوتونسیلکتومی، از نظر میزان IFN-γ، TNF-α، IL-1، IL-6 و IL-18 اندازه گیری شد و با سایتوکین های مترشحه از سلول های تک هسته ای خون محیطی (PMBC) این بیماران مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که مقادیر اینترفرون گاما و اینترلوکین هشت در بیماران مورد مطالعه به تفکیک بافت آدنویید و سلول های تک هسته ای خون محیطی و هم چنین میزان اینترفرون گاما، اینترلوکین یک و اینترلوکین هشت بین بافت لوزه و سلول های تک هسته ای خون محیطی متفاوت بوده و از نظر آماری قابل توجه است ولی TNF نزدیک به معنی دار آماری است و همبستگی بین داده های اینترلوکین شش در خون و بافت معنی دار است (02/0P=).
    نتیجه گیری
    در بیماران با هیپرتروفی لوزه ها نقصان در فعالیت لنفوسیتی از طریق کاهش تولید سایتوکین های التهابی روند مقابله با عوامل عفونی و بیگانه را باعث می گردد. احتمالا هیپرتروفی برگشت ناپذیر بافت لوزه ها پدیده نهایی این پروسه خواهد بود.
    کلیدواژگان: آدنویید، لوزه، سایتوکین های پیش التهابی، سلول های تک هسته ای خون محیطی
  • عباسعلی گائینی، ندا خالدی *، رعنا فیاض میلانی، علی اصغر رواسی، گلنوش صدق روحی، وحید عربکری صفحات 37-45
    زمینه و هدف

    آلفا اکتینین ها در خط z عضله اسکلتی پستانداران و دارای دو نوع آلفا اکتینین دو و سه می باشند و پژوهش های اندکی درباره تاثیر تمرین بر بیان ژن آلفا اکتینین ها انجام شده است. این پژوهش تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی فزاینده را بر وزن، تغییرات بیان ژن آلفا اکتینین سه و ترکیب تار عضله تا کننده دراز انگشت شست پا بررسی کرده است.

    روش بررسی

    45 سر موش صحرایی ماده سه ماهه نژاد اسپراگ (وزن اولیه 9±25/169) به گروه های کنترل (18 موش)، تمرین (22 موش) و آزمایشی (پنج موش) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی شامل بالا رفتن از نردبان همراه با وزنه های متصل به دم موش بود و وزنه های حمل شده در هشت هفته تمرین به تدریج افزایش می یافت. سنجش بیان ژن آلفا اکتنین سه با روش کمی واکنش زنجیره پلیمراز و تعیین ترکیب تار با روش رنگ آمیزی ایمونو بافت شیمی انجام شد.

    یافته ها

    در این مطالعه، وزن عضله افزایش معنی داری بین گروه تمرینی و کنترل داشت (01/0P=). تفاوت میانگین بیان ژن بین گروه های تمرین و کنترل از نظر آماری معنی دار نبود (852/0P=). هم چنین، نتایج نشان داد ارتباط معنی داری بین بیان ژن و تغییرات نوع تار IIX وجود ندارد (70/0، P= 012/0r=).

    نتیجه گیری

    علی رغم تاثیر تمرین مقاومتی بر افزایش پروتئین های سارکومری، نتایج این پژوهش نشان داد تمرین مقاومتی تاثیری بر مقادیر آلفا اکتینین سه ندارد. گرچه آلفا اکتینین ها نقش مهمی در تولید و گسترش نیرو در سارکومر دارند، اما در پاسخ به تمرین مقاومتی تغییر معنی داری نشان ندادند.

    کلیدواژگان: خط z، آلفا اکتینین، تمرین مقاومتی، تا کننده دراز انگشت شست پا، نردبان عمودی
  • محمدرضا گل بخش، بابک سیاوشی، مجید عطار، طیب رمیم صفحات 46-52
    زمینه و هدف
    اسپوندیلولیستزیس به تغییرات دژنراتیو در ستون مهره ها اطلاق می گردد که در موارد شدید با افزایش شیب ساکروم همراه است. این مطالعه با هدف بررسی رابطه ناپایداری ستون فقرات کمری و شیب ساکروم با اسپوندیلولیستزیس شدید دژنراتیو انجام گردید.
    روش بررسی
    مطالعه به صورت مقطعی و آینده نگر در بیماران با درد کمر مراجعه کننده به بیمارستان های شفایحیاییان و سینا در مدت 18 ماه (از فروردین 1389 الی مهر 1390) انجام شد. سه ماه کمردرد متناوب یا دایم و سابقه اولین کمردرد از یک سال قبل که حداقل دو حمله کمردرد ناتوان کننده داشته باشد از معیارهای ورود بود. بیماران باردار از مطالعه خارج شدند. نسبت جابه جایی مهره در حالت دینامیک، به اندازه جسم مهره بر اساس درصد مشخص شد که بالاتر از هشت درصد، ناپایداری کمری تلقی گردید. میزان چرخش بیش تر از 11 درجه غیرطبیعی در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    52 بیمار با میانگین سنی 49/9±35/38 سال (30 مرد، 22 زن) وارد مطالعه شدند. میانگین ایندکس توده بدنی برابر 2kg/m59/4±01/23 بود. مقدار میانگین جابه جایی مهره در30 نفر غیرطبیعی بود. از نظر چرخش زاویه ای 12 بیمار (77 درصد) در گروه بیش تر از 11 درجه قرار داشتند. ایندکس لگنی در گروه جابه جایی طبیعی با گروه با جابه جایی غیرطبیعی اختلاف آماری معنی داری نداشت (443/0P=). هم چنین میانگین ایندکس لگنی در گروه با چرخش زاویه ای طبیعی 97/55 درجه و در گروه با جابه جایی بیش تر از 11 درجه برابر 58/53 درجه بود که اختلاف آماری معنی داری نداشت (556/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد دژنراسیون دیسک ارتباطی با شیب ساکروم ندارد. شیب ساکروم بالا هر چند باعث تشدید اسپوندیلولیستزیس می گردد ولی در بروز اسپوندیلولیستزیس دژنراتیو شدید نقشی نداشته و باید علل دیگری را در این زمینه جستجو نمود.
    کلیدواژگان: ایندکس لگنی، ستون فقرات کمری، اسپوندیلولیستزیس، شیب ساکروم
  • مهنوش خسروی، صنمبر صدیقی، شقایق مرادی علمداری، کاظم زنده دل صفحات 53-58
    زمینه و هدف
    پرسش نامه درد مک گیل کاربردی ترین ابزار استاندارد سنجش درد مزمن است. با توجه به تفاوت های فرهنگی، این پرسش نامه به زبان های مختلفی ترجمه شده است. بر این اساس مطالعه حاضر به ترجمه، بومی سازی و بررسی پایایی پرسش نامه درد مک گیل به زبان فارسی می پردازد.
    روش بررسی
    پرسش نامه به روش انطباق میان فرهنگی و با حفظ ساختار اصلی پرسش نامه درد مک گیل ترجمه شد. در مجموع 84 بیمار مورد پرسش گری قرار گرفتند که پس از 24 ساعت، پرسش نامه برای 30 نفر از بیماران که شرایط ثابتی را حفظ کرده بودند، مجدد تکمیل گردید.
    یافته ها
    ضریب آلفای کرونباخ پرسش نامه (84n=) 85/. و ضریب پایایی در تمام حیطه ها (حسی، عاطفی ارزیابی و متفرقه) بالای 8/0 محاسبه شد. ضریب پایایی گروه های تشکیل دهنده، ارتباط معنی دار را در طول زمان انجام تست حفظ نمود.
    نتیجه گیری
    پرسش نامه فارسی درد مک گیل ارایه شده در مطالعه حاضر از انطباق فرهنگی و پایایی کافی برای استفاده در مطالعات اپیدمیولوژیک درد مزمن برخوردار است.
    کلیدواژگان: ترجمه، انطباق، پایایی، پرسش نامه درد مک گیل، فارسی، سرطان
  • گزارش کوتاه
  • حمید اراضی، فرهاد رحمانی نیا، کریم آزالی، محمد مهرتاش صفحات 59-64
    زمینه و هدف
    ال-کارنیتین با افزایش اکسیداسیون چربی ها، احتمالا می تواند موجب کاهش تولید اسید لاکتیک و بهبود عملکرد ورزشکار شود. هدف از این تحقیق بررسی اثر مکمل یاری حاد ال-کارنیتین بر لاکتات، گلوکز خون، VO2max و توان مردان تمرین کرده بود.
    روش بررسی
    16 مرد تمرین کرده به صورت تصادفی به دو گروه هوازی (8n=) و بی هوازی (8n=) تقسیم شدند و آزمون ها را در دو جلسه مجزا به صورت دوسو کور انجام دادند. آزمودنی ها 90 دقیقه قبل از فعالیت سه گرم ال-کارنیتین یا دارو نما (مالتودکسترین) را مصرف کردند. نمونه های خونی پیش و پس از آزمون جمع آوری شدند.
    یافته ها
    گروه مکمل نسبت به گروه دارونما پس از فعالیت میزان لاکتات کم تر و گلوکز خون، VO2max، حداکثر و میانگین توان بیش تری داشتند (05/0P≤).
    نتیجه گیری
    مکمل یاری حاد ال-کارنیتین 90 دقیقه قبل از فعالیت می تواند موجب کاهش خستگی و بهبود عملکرد شود.
    کلیدواژگان: ال، کارنیتین، لاکتات، گلوکز، فعالیت هوازی، فعالیت بی هوازی
  • مطالعه موردی
  • فریبا یارندی، فرحنازسادات احمدی، زهرا رضایی، نرگس ایزدی، سهیلا سرمدی، سلیمان عباسی، شهرزاد آقاعمو، مینا اکرمی صفحات 65-69
    زمینه
    تومور سلول استرویید یکی از تومورهای نادر تخمدانی بوده و حدود 1/0% از کل تومورهای تخمدان را تشکیل می دهد و به سه زیر گروه تقسیم می شود. تومور سلول استروییدی که هیچ طبقه بندی خاصی ندارد شایع ترین نوع بوده و حدود 60 درصد تومورهای سلول استرویید را تشکیل می دهد. از قابل توجه ترین علایم این تومور، فعالیت هورمونی، به ویژه خواص آندروژنی تومور می باشد. درمان اولیه شامل ریشه کنی ضایعه اولیه از طریق عمل جراحی است.
    معرفی بیمار: بیمار دختر 29 ساله ای است که با سابقه 10 سال سندروم تخمدان پلی کیستیک، برای پی گیری درمان به طور سرپایی در سال 1389 به درمانگاه بیمارستان جامع زنان تهران مراجعه نمود. در سونوگرافی به عمل آمده در آدنکس راست توده 49×64 میلی متری حاوی اجزای هموژن وجود داشت که تحت لاپاراتومی قرار گرفت. گزارش آسیب شناسی تومور سلول استرویید بود.
    نتیجه گیری
    هدف از این مطالعه، گزارش یکی از تومورهای نادر تخمدان و بررسی روش صحیح شناسایی و درمان می باشد.
    کلیدواژگان: تخمدان، نئوپلاسم، تومور سلول استرویید
|
  • Hoda Derakhshanian, Seyed Hossein Marjanmehr, Sajad Ghadbeigi, Nastaran Rahimi, Seyed Ali Mostafavi, Payam Hosseinzadeh, Amin Salehpour, Ahmad Reza Dehpour Pages 1-6
    Background

    Biliary cirrhosis is a chronic disease marked by the progressive destruct-tion of liver. There is no known cure for this disease; however، medications may slow its progression. The present study was designed to investigate the effect of quercetin as a plant derived flavonoid on the hepatic injury reduction of biliary cirrhotic rats.

    Methods

    Thirty male Sprague-Dawley rats aged 6-7 months were randomized into three groups of ten each. One group served as control (sham operated)، while the other two groups underwent a complete bile-duct ligation (BDL). Four weeks after the opera-tion، serum bilirubin، alkaline phosphatase (ALP)، alanine amino-transferase (ALT)، and aspartate amino-transferase (AST) were measured in two BDL groups to confirm the occurrence of cirrhosis. Then one of the BDL groups received placebo and the other one injected intraperitoneally with 50mg/kg of quercetin once a day for a period of four weeks. At the end of the study، hepatic enzymes and serum bilirubin were measured again. Liver species were tested for histological characteristics.

    Results

    Quercetin could decrease serum level of bilirubin (7. 4±0. 9 vs. 8. 9±1. 6 mg/dL; P<0. 05)، ALP (1387±76. 9 vs. 2273±65. 3 IU/L; P<0. 001) and ALT (601. 9±38. 1 vs. 644. 8±37. 4 IU/L; P<0. 05) compared to cirrhotic group. AST was higher in cirrhotic groups compared to control both in the 4th and 8th week. However، the difference between BDL and BDL+Q groups was not statistically significant. Quercetin decreased ALT/AST ratio، as an indicator of liver damage. No significant histological changes were observed in quercetin group.

    Conclusion

    These data suggest that although quercetin did not change histological characteristics of liver، it could significantly decrease bilirubin، alkaline phosphatase and alanine amino-transferase، indicating less liver injury.

    Keywords: Biliary cirrhosis, flavonoid, quercetin, rats
  • Arash Abdolmaleki, Saber Zahri, Abolfazl Bezaatpour Pages 7-14
    Background
    Salen metal complexes are used successfully in a wide range of asymmet-ric reactions and important in the pharmaceutical and industry. On the toxicity of salen vanadium oxide (VOsalen) on embryo and cell cultures، little information is available. In the present study، the toxic and teratogenic effects of VOsalen was evaluated against chicken embryos as a animal model and liver and fibroblast cell cultures which was derived from the embryo.
    Methods
    The VOsalen compound was synthesized. The compound solution was inject-ed in triplicate examination، in the air sac of the eggs، at third day of incubation. Treat-ed and control eggs، on day 19 of incubation opened and embryos were weighted، then mortality rate was recorded. The liver and fibroblast cell culture were treated by this and survival fraction was recorded.
    Results
    The survived fraction of the embryos depends on the compound concentration. In concentration of 300μM/egg، 36/32% of the embryos survived and the Lethal dose 50% (LD50) was 226/37 μM/egg. Morphological study of the treated embryos showed retarded growth، and skeletal staining showed the deletion of caudal vertebrate. The compound was inhibited liver and fibroblast cells growth with IC50 1047/25 and 1036/82μM respectively. The cytoplasm of treated cells became dense and their interco-nnections were loosed.
    Conclusion
    The VOsalen compound had low toxic effects against the embryos and the cultured cells at the concentrations. Significant cytotoxic effect was not observed in the treated cells. However the proliferative cells were affected significantly in comparison with the cells which their growth was stopped. The effect of VOsalen compound against replication of liver cells were lower than fibroblast cells.
    Keywords: Embryonic, teratogens, toxicity
  • Vahid Khori, Fatemeh Alizadeh, Ali Mohammad Alizadeh, Ardeshir Banikarimi Pages 15-23
    Background
    The 3-hydroxy-3-methylglutaryl-coenzyme A (HMG-CoA) reductase inhi-bitors (statins) have revolutionized the treatment of hypercholesterolemia. Some evide-nce indicated the role of nodal refractoriness and concealed conduction in anticipating the ventricular rate during atrial fibrillation. Recent evidence has indicated that statins can reduce the incidence of both supraventricular and ventricular arrhythmias. The aim of the present study is to investigate adenosine A1 receptor role on simvastatin protecti-ve effects on atrioventricular nodal properties in isolated atrial fibrillation model of rabbit heart.
    Methods
    The present study was performed in cardiovascular research center of Golestan University of Medical Sciences in 2012. Recovery and atrial fibrillation protoc-ols were used to study electrophysiological properties of atrioventricular node in 5 groups of male Newsland rabbits (n=40). Extracellular recording was carried out from transitional cells of posterior and anterior extension of AV-node and upper part of atrium and its bundle. All stimuli protocols repeated in the presence of adenosine A1 receptor agonist and antagonist (dipridamole and CPX) alone or with simvastatin on isolated perfused atrio-nodal preparation. Extracellular field potential recording was sampled during specific stimulation protocols.
    Results
    Significant inhibition was observed in basic node properties such as wencke-bach prolongation، functional refractory period، effective refractory period and atriove-ntricular node conduction time with simvastatin (P<0. 05). Simvastatin prolonged His-His interval and increased number of concealed beat in atrial fibrillation protocol (P<0. 05). The simvastatin protective effects on atrioventricular nodal properties were intensified by dipridamole as an adenosine A1 receptor agonist (P<0. 05)، but CPX as an adenosine A1 receptor antagonist could only dampen them (P>0. 05).
    Conclusion
    Our results showed that the use of adenosine agonist increased simvastatin effects on electrophysiological properties of atrioventricular node، but its antagonist could not prevent these effects. This may indicate simvastatin protective mechanism on atrioventricular node electrophysiological properties without adenosine direct involve-ment.
    Keywords: Adenosine, atrial fibrillation, atrioventricular node, simvastatin
  • Sattar Ostadhadi, Azam Bakhtiarian, Yaser Azizi, Vahid Nikoui Pages 24-30
    Background
    Nowadays، nanomaterials are used in daily life extensively. One of the most common of these materials is nano titanium dioxide (TiO2) which is used to purify the air and also sunscreens، shampoos and other hygienic products. Although nano-particles are useful، can also have potential hazards. The aim of this study is to evaluate the effects of TiO2 on lung tissue in rabbits.
    Methods
    We divided 18 male rabbits into three groups randomly. The first group recei-ved 50 µl of TiO2 with dose of 50 mg/kg by intratracheal instillation. The second group received 50 µl of TiO2 with dose of 100 mg/kg and the third group received 50 µl of nor-mal saline by the same route. Chest X-rays were taken from all rabbits before injection and on days of 10، 17 and 24 after injection. Twenty four days after injection، rabbits anesthetized and histopathological assays، blood samples and biochemical factors were evaluated.
    Results
    Radiographic assays showed a progressive pulmonary fibrosis in rabbits recei-ved TiO2 rather than the control group and this lesion developed to maximum at 24th day of the experiment. We also showed pulmonary emphysema and inflammation in histo-pathologycal study of groups treated with TiO2. Moreover، we observed a significant increase in the amount of liver enzymes، white blood cells and hematocrit in TiO2 treat-ed groups compared to control group (P≤0. 05). There were no significant differences between plasma levels of creatinine in different groups (P>0. 05).
    Conclusion
    Results showed that nanotitanium dioxide particles can lead to pulmonary fibrosis and inflammation and also increasing liver enzymes and inflammatory cells.
    Keywords: Blood cells, intratracheal instillation, liver enzymes, nanoparticles, pulmonary fibrosis, titanium dioxide
  • Mohmmad Farhadi, Azardokht Tabatabaei, Mehdi Shekarabi, Samileh Noorbakhsh, Mohammad Reza Shokrollahi, Shima Javadi Nia, Mahmood Faramarzi Pages 31-36
    Background
    Tonsils and adenoid hypertrophy is a major respiratory symptom in children which is partly due to recruitment of inflammatory cells in upper airway lymph nodes as a result of the effects of synthesis and release of different inflammatory cytokines. It seems that infections play role in concert with these cytokines leading to tonsilar hypertrophy and other pathologic consequences. It is proposed that cellular infiltrate of tonsils and adenoids may secrete different quantities of these cytokines compared with peripheral blood mononuclear cells (PBMC) cultures.
    Methods
    Among patients who were admitted for adenotonsillectomy to the ENT ward، 37 patients، under 1-12 years old patients with fulfill criteria selected to include the study. Excised adenoid and tonsils cultured and inflammatory cytokines Interferon-γ (INF-γ)، Interlukine-1 (IL-1)، IL-6، IL-8 and tumor necrosis factor-α (TNF-α) measured in cellular culture supernatant. The same cytokines measured in PBMC cultures.
    Results
    The data shows that there is a significant difference between IFN-γ and IL-8 amounts in adenoid tissue culture supernatant and PBMC culture of our patients. Furth-ermore، the amounts of IFN-γ، IL-1 and IL-8 showed considerable difference between tonsilar tissue culture supernatant and PBMC culture of these patients. Although there is a significant correlation between IL-6 amounts in tissue culture supernatant and PBMC culture (P=0. 02)، the respective data for TNF is only almost significant.
    Conclusion
    Inflammatory cytokines may have significant role in the early provoke of inflammation occurred in hypertrophied tonsils and adenoid. The majority of these cyt-okines increase the expression of adhesion molecules on epithelial cells and influence the recruitment of leucocytes and inflamed tonsils. On the other hand lack of sufficient cytokine release may lead to persistent infections and may cause chronic inflammation and hypertrophied tissue.
    Keywords: Adenoids, chemokines, palatine tonsil, peripheral blood mononuclear cells (PBMC)
  • Abbas Ali Gaeini, Neda Khaledi, Rana Fayazmilani, Aliasghar Ravasi, Golnoosh Sedghroohi, Vahid Arabkari Pages 37-45
    Background

    Alpha-actinins are located in the skeletal muscle Z-line and form actin–actin cross-links. It belongs to a highly conserved family of actin-binding proteins- the spectrin superfamily، which also contains the spectrins and dystrophin. Mammalian skeletal muscle has two isoforms: alpha-actinins-2 and alpha-actinins-3. However، the response of alpha-actinins to exercise training is little understood. This study examined the effects of 8 weeks of resistance training on muscle mass، ACTN3 (alpha-actinins-3) gene expression levels and fiber type composition in the flexor hallucis longus (FHL) muscle.

    Methods

    Forty five female Sprague-Dawley rats (Initial body mass: 169. 25±9gr age: 3 month) were obtained and assigned to a control (C; n=18) or exercise training (T; n=22) and pilot (P; n=5) groups. The resistance training consisted of climbing a ladder carry-ing a load suspended from the tail and the weight increased progressively. Real-time PCR and Immunohistochemistry techniques were used to measure gene expression leve-ls and myosin heavy chain (MyHC) composition، respectively.

    Results

    Following 8 weeks of training، we observed significant increase in absolute muscle mass in FHL (P=0. 01). Results showed that no significant difference was found in ACTN3 gene expression levels between training and control groups (P=0. 852 respecti-vely). Also، Pearson coefficient didn''t indicated any significant relationships in gene expression and Fiber type IIX in response to resistance training in FHL (r=0. 12).

    Conclusion

    However، resistance training effects on sarcomeric proteins development، these results showed no effect of resistance training on alpha-actinins-3 levels. Althou-gh alpha-actinins-3 has an important function to produce and progress of force in sarco-mere، but didn''t changed significantly in response to resistance training.

    Keywords: Alpha, actinins, flexor hallucis longus, resistance training, vertical ladder, z, line
  • Mohammadreza Golbakhsh, Babak Siavashi, Majid Attar, Tayeb Ramim Pages 46-52
    Background
    Severe spondylolisthesis is related to high degenerative changes in verte-bral spine. Degenerative spondylolisthesis often is seen with high-sacral slope. This study was conducted to investigate the relationship between high degenerative spondyl-olisthesis and sacral slope.
    Methods
    A cross-sectional prospective study was done in patients with low back pain in Shafa Yahyaian and Sina University Hospitals in Tehran، in 18 months (April 2010- October 2011). Intermittent or continuous low back pain for three months and history of two disable low back pain attacks since one year ago were inclusion criteria. Pregnant patients were excluded. Lumbar vertebra displacement to vertebra body size ratio was calculated in dynamic mode. The ratio higher than 8% was considered as a lumbar instability. Rotation angle more than 11 ° was considered abnormal.
    Results
    In this study، 52 patients (30 men، 22 women) with 38. 35±9. 49 years old were enrolled. Mean body mass index was 23. 01±4. 59kg/m2. Thirty cases had abnormal verte-bral displacement. Angulation of the disc space more than 11 degrees was seen in 20 patients. No statistically significant difference in pelvic index between normal and abn-ormal lumbar vertebra displacement (P=0. 443). The mean pelvic index in normal and abnormal angulation groups were 55. 97° and 53. 58°، respectively; the difference was not statistically significant (P=0. 556).
    Conclusion
    The results of the study showed disc degeneration had no association with sacral slope. High sacral slope can intensify spondylolisthesis but does not affect the incidence of degenerative spondylolisthesis. Additional research is required to find the other causes of degenerative spondylolisthesis.
    Keywords: Lumbar vertebrae, pelvis index, sacrum slope, spondylolisthesis
  • Mahnoosh Khosravi, Sanambar Sadighi, Shaghayegh Moradi M., Kazem Zendehdel Pages 53-58
    Background
    McGill pain questionnaire is the most useful standard tools for assessing pain. McGill pain questionnaire contains 78-word descriptive of the 20 subclasses form-ing in three main sensory، affective and evaluative domains. Due to cultural differences، the questionnaire has been translated into several languages. This study aimed to transl-ate MPQ into Persian language and assess its reliability، validity and acceptability in patients with cancer.
    Methods
    The study performed in Medical Oncology Department of Cancer Institute in Imam Khomeini Hospital in the Spring 2012. After translation of MPQ by two experts fluent in English، Persian version was returned to English. Then that backward transla-tion was compared with the original questionnaire and words that did not match were reviewed. Patients with different types of cancer who suffering from chronic pain were admitted in our study. They did not receive any kind of pain killer drugs during the pre-vious 24 hours. There was no restriction of age، sex، education، type of cancer or treat-ment modality. The reliability and validity of Persian-McGill pain questionnaire after interviewing patients was assessed by test–retest reliability and internal consistency (Cronbach’s alpha).
    Results
    In total، 84 patients were interviewed and 30 patients who were available after 24 hour with the same condition recomplete the questionnaire. Cronbach’alpha of each domain was in 0. 622-0. 743 and total Crobach’s alpha (n=84) was 0. 85. Evaluative aspect has only one subgroup and because of this، it is not have Crobach’s alpha. The stability coefficient (n=30) in all areas (sensory، emotional، and other domains) were 0. 812-0. 964. Stability coefficient among the 20 Persian McGill Pain Questionnaire (PMPQ) subclasses showed significant and reliable relationships over time for all groups.
    Conclusion
    This study is the first study that assessed psychometric properties and use-fulness of the MPQ in Iranian patients with cancer، showed that it is a potentially useful measure with a high validity and reliability standards.
    Keywords: McGill pain questionnaire, neoplasms, Persia, stability
  • Hamid Arazi, Farhad Rahmaninia, Karim Azali, Mohammad Mehrtash Pages 59-64
    Background
    Probably L-Carnitine can induce increasing of Pyruvate dehydrogenase activity، decreasing of lactic acid production and performance improvements due to the reinforcement of long chain fatty acid oxidation and stabilize of Coenzyme A (CoASH) to free Coenzyme A (COA). Based on this، the aim of this study was to investigate the effect of acute L-Carnitine supplementation on blood lactate، glucose، VO2max and anaerobic power in trained men.
    Methods
    Sixteen trained men (aged 19-23) volunteers from University of Guilan، facul-ty of Physical Education and Sport Sciences participated as subjects in this investiga-tion. Subjects divided to aerobic (A) and anaerobic (An) group randomly. In a double blind design، subjects participated in two separated tests by one week. Subjects ingested 3 grams of L-Carnitine supplementation or placebo (maltodextrin) 90 minute before aerobic and anaerobic exercise. For aerobic activity used shuttle run 20 meter and for anaerobic activity used RAST test. Blood samples were collected 5 minute prior at rest and 4 minute post tests. Participants were asked in the morning to obtain fasting blood samples and perform tests. A t-test was used to detect differences between supplementa-tion and placebo groups in each exercise.
    Results
    L-Carnitine group ((A) 141. 25±20. 62 and (An) 145. 38±55. 47) significantly had lower lactate concentration than placebo ((A) 151. 00±20. 85 and (An) 152. 50±28. 59) after tests (P≤0. 05). L-Carnitine group ((A) 136. 00±19. 74 and (An) 115. 50±13. 64) had significa-ntly higher blood glucose compared to placebo ((A) 121. 62±15. 65 and (An) 110. 12±12. 63) too (P≤0. 05). Also، VO2max، mean and maximum anaerobic power in L-Carnitine group were significantly more than ones in placebo (P<0. 05).
    Conclusion
    These findings indicate that acute oral supplementation of L-Carnitine can induce fatigue decreasing and improvement of aerobic and anaerobic performance.
    Keywords: Aerobic exercise, anaerobic exercise, carnitine, glucose, lactates
  • Fariba Yarandi, Farahnaz Sadat Ahmadi, Zahra Rezaei, Narges Izadi, Soheila Sarmadi, Soleiman Abbasi, Shahrzad Aghaamoo, Mina Akrami Pages 65-69
    Background
    Steroid cell tumor is one of the rare ovarian tumors and forms 0. 1% of all ovarian tumors، divided to three subgroups. Steroid cell tumor that are not otherwise specified (NOS) are the most common type and represent 60% of steroid cell tumors. One of the most known signs of this tumor is hormonal function، especially androgenic effects of it. Primary treatment consists of eradication of tumor via surgery.
    Case Presentation
    The patient is a 29 years old female with history of poly cystic ovarian syndrome since 10 years ago، who attended to the clinic of General Women Hospital of Tehran in January 2011. In pelvic ultrasonography، there was a 6449mm mass in the right adnexa consisting of homogeneous component. She underwent laparotomy and unilateral salpingoophorectomy was done. Pathological report was steroid cell tumor of ovary.
    Conclusion
    The aim of this study is reporting one of the rare tumors of ovary and assessment of the correct way of diagnosis and treatment of it.